Çeşminigar Çorbası Tarifi

Malzemeler

• 1 kase kırmızı mercimek
• 2 su bardağı süt
• 12 bardak et suyu
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet soğan
• 1 adet havuç
• 2 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 adet yeşil biber
• 1 adet kırmızı biber
• 2 diş sarmısak
• 2 dilim yağda kavrulmuş bayat ekmek

Hazırlanışı

Tereyağı, sarmısak ve soğanı tencereye koyarak kavurun. Havuç ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kırmızı mercimek ve doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyerek kavurun. 1 kaşık un ekleyin ve tekrar kavurun. Et suyunu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bu karışımı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Ayrı bir kapta yumurtayı süt ile çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.

Malzemeler 8 kişilik servise göre verilmiştir. Özellikle iftar menülerinde sıklıkla tercih edilen doyurucu bir tarif olan çeşminigar çorbasını denemenizi tavsiye ederiz.

Ek bilgi olarak çeşminigar; çeşm-i nigâr sözünden gelen ve “sevgilinin gözü” anlamına gelmektedir.