Malzemeler:
• ½ kg hindi but kuşbaşı,
• 1 su bardağı nohut,
• ½ su bardağı pirinç,
• ½ kg yoğurt,
• 1 çay bardağı zeytinyağı,
• 3 yemek kaşığı tereyağı,
• 3 yemek kaşığı kuru nane,
• Tuzot.

Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Leziz mi leziz bu Antep yemeğiyle tanışın. Afiyet olsun.