Yayla çorbası tarifi

Malzemeler

• 1 kase pirinç
• Et suyu veya tavuk suyu
• 1 çay bardağı süt
• 1 kase yoğurt
• 1 yemek kaşığı nane
• 2 kaşık un
• Tuz

Hazırlanışı

Bir kase pirinç yıkanır ve bir miktar suyla kaynatılır. Biraz tuz ilave edilip iyice pişince üzerine et suyu ilave edilir, karıştırılır. Sonra bir bardak soğuk süte 2 kaşık un konup iyice çırpılır. Kaynamakta olan çorba karıştırılıp, biraz daha kaynayınca, yoğurda 2 yumurta sarısını ve nane ilave edilerek iyice çırpılır. Karışım kaynamakta olan çorbaya katılıp bir süre daha kaynatılır ve ocak kapatılıp servise sunulur.

Hazırlaması kolay, rejim yapanlara da uygun, kalorisi düşük, sağlıklı ve lezzetli bir çorba olan yayla çorbası, hem formuna dikkat edenler hem de damak zevkinden ödün vermek istemeyenler için öncelikle tercih edilmesi gereken yemeklerden.