Balkabağı Sarması Tarifi

Malzemeler

• 3 yufka
• 1 kg. balkabağı
• 1 su bardağı ceviz
• 3 çorba kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin :
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su

Hazırlanışı

Balkabağını ufak parçalara ayırın. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları ezin. İçine toz şeker, ceviz, tarçın koyup, karıştırın. Yufkayı yayın. Üzerine sıvıyağ sürün. Hazırlanan harçtan sürün. Rulo şeklinde sarın. Kendi ekseni etrafında döndürüp, tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Tepsiye dizin. Üzerine yağ sürün. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbeti : Şekerle suyu 15 dakika kaynatıp, soğutun.

Kalorisi bol bir tarif olan bal kabağı sarması, lezzetli ve hamur işi sevenlere hitap eden bir yemek.