makarna salatası

Malzemeler:
• 200 gr.kelebek makarna
• 150 gr.iç bezelye
• 100 gr.mısır (konserve)
• 100gr.dana jambon
• 150 gr.yağlı yoğurt
• 1 adet havuç
• 3 yemek kaşığı mayanoz
• 3?4 yemek kaşığı ketçap
• 5 yemek kaşığı portakal suyu
• Kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

Sos olarak nar ekşisi, soya sosu ya da mayonezli yoğurt da deneyebilirsiniz. Yaz günlerinin hem hafif hem de tok tutan çok lezzetli yemeklerinden biridir.