Malzemeler

• 4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 bardak süt
• 1 paket kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağından az sıvı yağ
• 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Yumurta ve şeker bir kaba konup iyice çırpılır. Daha sonra üzerine süt ve yağ ilave edilir. Kakao da döküldükten sonra biraz daha çırpılır ve karışımdan 1 bardak ayrılır. Kalan karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya dökülerek tekrar karıştırılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına ya da tepsiye dökülüp 170 °C’de yanan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce ayrılan bir bardak karışım sıcak kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılabilir.

Lezzetli bir kek olan Kara Kız Keki, hazırlaması ve pişirmesi kolay bir tarif olup portföyünüzü mutlaka eklemeniz gereken bir kektir.