Kase Keki Tarifi

Malzemeler

• 2 adet dilimlenmiş elma
• 100 gram margarin
• 3 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı şeker
• 1 kahve fincanı soda
• 1 kahve fincanı süt
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 su bardağı kayısı marmelatı
• 6 adet alüminyum fırın kabı

Hazırlanışı

Cam kasede yumurta ile şekeri çırpın. İçine un, soda, portakal kabuğu, şeker, süt, vanilya, kabartma tozu, margarini koyup iyice karıştırın. Fırın kaplarına karışımı eşit olarak bölün. Üzerine elma dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra, kaseler ılınınca, üzerine marmelat sürün.

Orta zorlukta bir tarif olan kase keki,  davetlerinizde sofranızda yerini almaya aday modern bir tarif.