Elmalı Pasta Tarifi

Malzemeler

Hamurun Malzemesi:
• 1 çay bardağı yumuşak margarin
• 1,5 çay bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• Yeteri kadar un

İç Malzemesi:
• Yarım su bardağı şeker
• Yarım bardak ceviz
• 2 tatlı kaşığı tarçın

Hamurun tarifi: Margarin, sıvıyağ, yoğurt bir kaba konur ve iyice karıştırılır. Kabartma tozu ve un karıştırılarak yavaş yavaş karışıma eklenir.
İç Tarifi: Rendelenmiş elma, şeker, ceviz ve tarçın tencereye konur ve ocakta 5-10 dk. pişirilir.

Şekil: Hamurlar yuvarlak yuvarlak açılır ve içine hazırlanan harç konur, sonra kapatılır. Hepsi hazırlandıktan sonra 170 derecedeki fırına konur ve 30 dk. pişirilir. Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Davetlerde, toplantılarda, doğum günlerinde ve bir çok özel davet ve toplantıda terich edilen elmalı pasta, her yaşa hitap eden bir tatlı.