ıspanaklı yumurta tarifi

Malzemeler:

• ½ kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
• 1 ince kıyılmış orta boy soğan
• 4 yumurta
• ½ çorba kaşığı tereyağ veya margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 1.5 su bardağı kaynayan suyun içine atın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın. 3-4 dakika kısık ateşte bekletin.  Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin.

Ispanaklı yumurta yaparken özellikle yumurtaların taze olmasına dikkat edilmesi gerekir.