Yaz Böreği

2 Yorum »

yaz böreği

Malzemeler:

• 2 Adet yufka
• 2 Adet taze soğan
• 200gr Beyazpeynir
• 2 Çorba kaşığı tereyağı
• 2 Adet sivri biber
• 2 Adet domates
• 1 Adet yumurta
• Yarım demet maydonoz
• 1 Çorba kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:

Domatesleri soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısmını çıkarın.
Blenderin doğrayıcı kabına alıp kıyın. Peyniri ufalayın. Hazırladığınız bütün malzemeyi derince bir kaba alın. Yumurtanın sarısını akından ayırıp bir kaba alın.Yumurta akını ve peyniri,sebzelere ekleyip çatalla karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayıp bıçakla artı şeklinde keserek 8 üçgen parça elde edin. Karışımdan yufkaların geniş kenarlarına bir miktar koyup 3 parmak eninde katlayarak sarın.Böreklerin üstünü bıçakla karnıyarık şeklinde keserek iç malzemelerin görünmesini sağlayın.Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirip servis yapın.

Mmmmmmmmm öleceğim hamur işine dayanamıyorum mu dediniz? En güzel yaz yemeklerinden birini deneyin…

Pırasalı Burgu Börek

1 Yorum »

 Pırasalı Burgu Börek

Malzemeler

• 4 adet yufka
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yemek kaşığı domatesli soğanlı çeşni
• 4 adet pırasa
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı Sebzeli Çeşni
• 1.5 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Pırasaları ayıklayıp kıyın. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Yayvan bir pencerede margarini eritip içine kıyılmış pırasaları ilave edin. Bir taşım kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havucu ve kuru naneyi ilave edip çevirin. Harcı ateşten almadan önce içine domatesli soğanlı çeşniyi ekleyip karıştırın. Soğuması için yayvan bir tabağa alın.

Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yufkanın geniş tarafına soğumuş harçtan koyup rulo yapın. Ruloyu iki ucundan burup sıvı margarinle yağlanmış tepsiye kendi etrafında sararak yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devame din.

Bir kâsede sebzeli çeşniyi, yoğurdu, yumurtaları ve ayçiçek yağını iyiçe çırpıp böreğin üzerine dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Hafif bir yemek olan pırasalı burgu börek, özel davetlerinizde, toplantılarınızda ve doğum günlerinde menünüzü çeşitlendirebilir.

aramaya devam et »