Karnıbahar Çorbası

Karnıbahar Çorbası için yorumlar kapalı

karnıbahar çorbası

Malzemeler:
• 1 Adet küçük karnıbahar
• 4-5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• Tuzot
• Pul biber
• Yarım imon suyu

Hazırlanışı:
Karnıbaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün. Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını, ve tuzu ekleyin. 5 su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnıbaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin. Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Beraberinde bol bol pul biberle tavsiye edilen bu güzide çorbamızı hemen deneyin. İçiniz ısınacak…

Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası için yorumlar kapalı

Malzemeler:
• ½ kg hindi but kuşbaşı,
• 1 su bardağı nohut,
• ½ su bardağı pirinç,
• ½ kg yoğurt,
• 1 çay bardağı zeytinyağı,
• 3 yemek kaşığı tereyağı,
• 3 yemek kaşığı kuru nane,
• Tuzot.

Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Leziz mi leziz bu Antep yemeğiyle tanışın. Afiyet olsun.

aramaya devam et »