Barbunya Çorbası

1 Yorum »

barbunya çorbası

Malzemeler:
• 7 yemek kaşığı tarhana,
• 2 adet sivri biber,
• ½ demet dereotu,
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
• 2 diş sarmısak,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Hazırlanışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Kışı çorbasız geçirmeyin. Bu karedeniz çorbasını mutlaka mısır ekmeğiyle tüketin. Afiyet olsun.

Erişteli Çorba

Erişteli Çorba için yorumlar kapalı

erişteli çorba

Malzemeler:
• 1 su bardağı yeşil mercimek,
• ½ su bardağı erişte,
• 3 yemek kaşığı kıyma,
• 1 adet soğan,
• 1 yemek kaşığı un,
• 2 yemek kaşığı salça,
• 2 yemek kaşığı kuru nane,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• Tuz.

Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

En güzel Türk yemeklerinden biridir, mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

« öncekiaramaya devam et »