Cacık

Cacık için yorumlar kapalı

cacık

Malzemeler:
• 500 gr.yoğurt
• 1 salatalık
• 2 diş sarımsak
• Kuru nane veya dereotu
• Tuz

Hazırlanışı:
Yoğurdu azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin. Salatalıkları çok minik parçalara kesin. Sarımsakları ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Kaseye boşaltıldıktan sonra üzerini kuru nane veya dereotu ile süsleyin.

Özellikle yazın tercih edilen, serinletici etkisi olan yoğurt, su, salatalık, nane ve tuzdan oluşan bu içeceğe buz katılırsa serinletici etkisi artar. Osmanlı yayla yemeklerinden olan cacığa Kastamonu yöresinde küp küp kesilmiş domates de eklenir. Değişik bir tat arayanlara öneririz.

Biber Salatası

Biber Salatası için yorumlar kapalı

biber salatası

Malzemeler:
• 4 yeşil dolmalık biber
• 4 salçalık kırmızı biber
• 4 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı ketçap
• 6 çorba kaşığı zeytinyağı
• 12 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
• 250 gr. beyaz peynir (küçük küp şeklinde doğranmış )
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:

Dolmalık ve salçalık biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kaynar suda 3 dakika haşlayıp suyunu süzün. Soğuması için bir kenara bırakın. Geniş bir kaba zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi koyup iyice karıştırın. Karışımın üstünü kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin. Haşlanmış biberleri üstüne kaptaki marinattan dilediğiniz ölçüde gezdirin. Beyaz peynir küpleri ve siyah zeytinlerle süsleyin.

Son derece basit ve lezzetli. Organik biber kullanarak sağlık dolu bir öğün geçirebilirsiniz.

« öncekiaramaya devam et »