Taze Gelin Mantısı

1 Yorum »

taze gelin mantısı

Malzemeler:
• 3 adet yufka,
• 1/2 kg. yoğurt,
• 2 adet soğan,
• 250 gr. kıyma,
• 1 çorba kaşığı pul biber,
• 4?5 diş sarmısak,
• Karabiber, tuz,
• 1 yemek kaşığı kuru nane,
• 1 kahve fincanı sıvı yağ+
• 100 gr. tereyağı.

Hazırlanışı:
Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın. Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın.

Mantıyı çok seviyorsunuz ama yapması zor mu geliyor? Dondurulmuş yiyecek tüketmektense bu çok daha basit ve pratik mantıyı deneyin.

Makarna Salatası

Makarna Salatası için yorumlar kapalı

makarna salatası

Malzemeler:
• 200 gr.kelebek makarna
• 150 gr.iç bezelye
• 100 gr.mısır (konserve)
• 100gr.dana jambon
• 150 gr.yağlı yoğurt
• 1 adet havuç
• 3 yemek kaşığı mayanoz
• 3?4 yemek kaşığı ketçap
• 5 yemek kaşığı portakal suyu
• Kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

Sos olarak nar ekşisi, soya sosu ya da mayonezli yoğurt da deneyebilirsiniz. Yaz günlerinin hem hafif hem de tok tutan çok lezzetli yemeklerinden biridir.