Patatesli Omlet

1 Yorum »

patatesli omlet tarifi

Malzemeler: 

• 4 adet patates
• 4 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı margarin
• 3 çorba kaşığı süt
• Kırmızı biber, kara biber ve tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.

Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.

Ispanaklı Yumurta

Ispanaklı Yumurta için yorumlar kapalı

ıspanaklı yumurta tarifi

Malzemeler:

• ½ kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
• 1 ince kıyılmış orta boy soğan
• 4 yumurta
• ½ çorba kaşığı tereyağ veya margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 1.5 su bardağı kaynayan suyun içine atın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın. 3-4 dakika kısık ateşte bekletin.  Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin.

Ispanaklı yumurta yaparken özellikle yumurtaların taze olmasına dikkat edilmesi gerekir.

aramaya devam et »