Zeytinyağlı Barbunya

2 Yorum »

zeytinyağlı barbunya

Malzemeler:

• 1/2 kg. taze barbunya
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet domates
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Maydanoz
• Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Barbunya pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar koyulan şekerin miktarı, fazla pişirilmemesi ve pişerken karıştırılmamasıdır. Fasulyeler zaten yumuşamış olacağından zarar görmemesi için karıştırılmamalıdır. Doyuruculuğunun yanında aynı zamanda güzel bir mezedir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kereviz

2 Yorum »

zeytinyağlı kereviz

Malzemeler:

• 6 adet orta boy kereviz
• Yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığından az un
• 2 adet havuç
• 150 gr. arpacık soğanı
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 2 adet patates
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Tuz

Hazırlanışı:

Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın.

Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.

Bol lifli ve hafif bu yemeğin içine bir miktar portakal suyu ilave ederek hoş bir farklılık yaratabilirsiniz.

« öncekiaramaya devam et »