İtalyan Salata

İtalyan Salata için yorumlar kapalı

italyan salata

Malzemeler:

• 3 adet havuç
• 3 adet patates
• 250 gr. iç bezelye
• 8?10 dilim jambon
• 50 gr. füme dil
• 8?10 adet kornişon turşu
• Yarım su bardağı mayonez
• Tuz

Hazırlanışı:

Havuçların üzerini bir bıçak yardımıyla kazıyın. Bezelye iriliğinde doğrayın. Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın.

Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.

Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın.

Mutfağıyla ünlü İtalyanların oldukça lezzetli bu salatasını öğle yemeği olarak deneyin ve sağlıklı yaşamdan uzaklaşmayın.

Zeytinyağlı Barbunya

2 Yorum »

zeytinyağlı barbunya

Malzemeler:

• 1/2 kg. taze barbunya
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet domates
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Maydanoz
• Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Barbunya pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar koyulan şekerin miktarı, fazla pişirilmemesi ve pişerken karıştırılmamasıdır. Fasulyeler zaten yumuşamış olacağından zarar görmemesi için karıştırılmamalıdır. Doyuruculuğunun yanında aynı zamanda güzel bir mezedir. Afiyet olsun.

« öncekiaramaya devam et »