Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye için yorumlar kapalı

pastırmalı kuru fasulye tarifi

Malzemeler:

• 1 kutu haşlanmış kuru fasulye
• 7-8 dilim pastırma
• 1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
• 2 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çorba kaşığı tereyağ
• Tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Tencereye yağı koyup eritin. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Salçayı ilave ederek pişirmeye devam edin. Pastırmaları bir kaç parçaya bölüp tencereye ekleyin ve soğanla beraber 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.

Kuru fasulyenin suyunu süzün. Tencereye ilave edin. 1,5 su bardağı kaynayan su ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekledikten sonra 15 dakika orta ateşte pişirin.

Ev Kebabı

Ev Kebabı için yorumlar kapalı

 ev kebabı tarifi

Malzemeler:

• 400 gram yağsız kuzu eti
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 2 küçük pide
• 3 kaşık tereyağı
• Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:

Eti döner gibi ince ince kasabınıza kıydırın. Teflon tavaya hafif yağ sürerek etlerin her iki tarafını kızartın. Tuz ve karabiber serpin.

Pideleri kuşbaşı doğrayarak iki kaşık yağda kavurun. Servis tabağına çıkartın. Üzerine az su ile ezilmiş süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine kızarmış ekmeği dizin. En üste kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

aramaya devam et »