Sosisli Lavaş

Sosisli Lavaş için yorumlar kapalı

sosisli lavaş tarifi

Malzemeler:

• 6 adet sosis
• 1 adet domates
• 1 paket lavaş ekmeği
• ½ su bardağı kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Sosisleri bütün olarak tencereye koyun. Küp küp doğradığınız domatesi sosislere ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Lavaşların içine sosisleri koyup lavaşları rulo biçiminde sarın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

Hazırlanışı kolay ve lezzetli bir yemek olan sosisli lavaşı mutlaka deneyiniz.

Ali Nazik

Ali Nazik için yorumlar kapalı

Ali Nazik Kebabı

Malzemeler:

• 4 tane patlıcan
• 3 çorba kaşığı margarin
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı süt
• 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 Çorba Kaşığı Margarin
• 2 Adet Soğan
• 250 gram yağsız kıyma
• 4 tane domates
• 4 tane sivri biber
• 3 kahve fincanı et suyu
• Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra azar azar sütü ilave edin. 1-2 dakika çatalla ezilmis patlıcanlari, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.

Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanlari pembeleşene dek kavurun. Kıymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin.

10 dakika sonra ateşten indirin, beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.

Ali Nazik, Antep yöresinin en meşhur yemeklerindendir. Yöresinde “Alenazik” olarak bilinen bu kebap, oldukça lezzetli bir taridir. Genenllikle kıymalı olarak sunulsa da kuşbaşı ile de servis edilebilir. Bazı restoranlar ana malzeme olarak tavuk kullanarak “veli nazik” adında bir benzerini de üretmişlerdir, fakat resmi tanınan bir yemek değil, şu an için lokal bir sunumdur. Aynı şekilde et yerine mantar kullanrak vejeteryan mutfağına da dahil edildiği olmuştur.

Yemeğin en çok bilneni, ve makbulü, kıymalı olandır. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpilerek sunum görselliği ve lezzet artırılabilir.

« öncekiaramaya devam et »