Kara Kız Keki

63 Yorum »

Malzemeler

• 4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 bardak süt
• 1 paket kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağından az sıvı yağ
• 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Yumurta ve şeker bir kaba konup iyice çırpılır. Daha sonra üzerine süt ve yağ ilave edilir. Kakao da döküldükten sonra biraz daha çırpılır ve karışımdan 1 bardak ayrılır. Kalan karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya dökülerek tekrar karıştırılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına ya da tepsiye dökülüp 170 °C’de yanan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce ayrılan bir bardak karışım sıcak kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılabilir.

Lezzetli bir kek olan Kara Kız Keki, hazırlaması ve pişirmesi kolay bir tarif olup portföyünüzü mutlaka eklemeniz gereken bir kektir.

Islak Kek Tarifi

2 Yorum »

Şimdi ıslak kek diyince kurusu da var bu meretin ıslak kavramını su diye düşünmemek lazım hemen ya oohoo-o bu kafayla ab ye zor gireriz onu söliyim. Islak diyince bu işte şeker şurubu bilmemne browni mesela buna bir örnek olarak verilebilir yemesi daha kolaydır tabi kuru gibi iki saat çiğne et yok ama öte yandan kalorisi genelde yüksektir ve tezek boktur kalorisi yoktur sözünün konuyla alakası da yok ama işte hızlı yazınca böyle düşünceler birbirine karışıyor. Kek iyidir ya milletle falan toplanınca yapar takılırsınız kek tarifi bilmemden kek yapılmaz dimi vahiy mi gelicek bi anda yumurta süt mutlaka kullanılır hazır kekler de iyidir özellikle altın kek tavsiye ederim şu sarı kahverengi olan baya süper bi kek kendisi.  Bir de tuzlu kek diye birşey var ki ona hiç girmiyorum kek şeklinde garip geometrik şekillerde börek yapıp onu millete kek diye kakalayanlara burdan nıt! nıt! diyorum kendilerini köprüden atmaları insanlık için büyük kendileri için küçük bir adım olmaalı olmaalı

« önceki