Tavuk Köftesi

Yorum yapılmamış »

tavuk köftesi tarifi

Hazırlanışı:

Malzemeler:

• 1 tavuk
• 4 yumurta
• 2 bardak un
• 2 bardak zeytinyağı
• 2 kaşık margarin
• 2 kaşık un
• 1 tutam hindistan cevizi
• 2 bardak tavuk suyu
• Karabiber
• Tuz

Malzemeler:

Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene kadar haşlayın.

Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince ince küçük parçalara didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.

Bir tavada margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Küçük parçalara ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın. Unlanmış bir tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtalarınızı bir tasta iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Köftelerin yağını süzün, bir servis tabağında maydanoz ile servis edin.

Kadınbudu Köfte

3 Yorum »

kadınbudu köfte

Malzemeler:

• 500 gram kıyma
• 1 iri soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
• 3 yumurta
• ½ su bardağı un
• 1 su bardağı sıvıyağı
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı:

1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapın.

2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Kadınbudu köfte, bazı kaynaklarda pirinçli köfte diye de geçer. Çok sıcak veya çok soğuk değil ılık olarak tüketilmesi gerekir. Bir Türk mutfağı yemeği olan kadınbudu köfte, genellikle yoğurtla tüketilir. Çok kalın olmaması, pirinç miktarının da, lezzette çok öne çıkacak kadar fazla konulmaması gerekir.

aramaya devam et »