İzmir Köftesi

İzmir Köftesi için yorumlar kapalı

izmir köftesi

Malzemeler:

• 500 gram orta yağlı koyun kıyması
• 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
• 4 adet patates
• 3 çorba kaşığı margarin
• 3 dilim ekmek içi
• 1 adet soğan
• ½ demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı:

2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.

Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.

Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.

Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.

Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.

Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.

Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.

İzmir köftesi, Akçeabat, İnegöl, Tire köftesi gibi yerel bir köfte yemeğidir. Yunan mutfağında tomatokeftedes adıyla bilinir. Patates, domates, ve margarin ihtiva ettiğinden doyurucu ama aynı zamanda kalorisi yüksek bir tariftir.

İçli Köfte Tarifi

1 Yorum »

Şimdi çok içli bir insan denir ya işte duygusal falan şimdi köftelik kıymanın yapıldığı hayvan çok duygusal böyle sahibiyle bağ kuran falan bir hayvansa onun etinden üretilen kıymadan yapılan, bu da tavşanın suyunun suyunun suyu oldu gerçi, neyse böyle kıymadan yapılan köfte içli köftedir, ısırarak yerseniz olmaz ayrıca çocuklara tabağında bırakırsan arkandan ağlar denilen yemeklerin önde geleni de içli köftedir zira çok defalar yenilmediğinde beni beyenmiyor müsün ruh haline girip ağlamaya kastığı görülmüştür. Tarifi kolay işte normal köfte neyse o ama olay o kıymayı bulabilmek onu tabi artık bilmicem oturdunuz yerdeki kasaplara sorun danışın yardımcı olmayana kıl kıl bakın

« önceki