Sarımsaklı Dip

Yorum yapılmamış »

sarımsaklı dip

Malzemeler:
• 200 gr. beyaz peynir
• 125 gr. kurutulmuş domates
• 100 gr. ceviz içi
• 2 baş sarmısak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı kremşanti
• Tuz

Hazırlanışı:
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın.

Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.

Makarna ve sebze yemeklerinin yanına en çok yakışan tatlardan biridir ve aynı zamanda lezzetli bir başlangıçtır. Afiyet olsun.

Cacık

Yorum yapılmamış »

cacık

Malzemeler:
• 500 gr.yoğurt
• 1 salatalık
• 2 diş sarımsak
• Kuru nane veya dereotu
• Tuz

Hazırlanışı:
Yoğurdu azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin. Salatalıkları çok minik parçalara kesin. Sarımsakları ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Kaseye boşaltıldıktan sonra üzerini kuru nane veya dereotu ile süsleyin.

Özellikle yazın tercih edilen, serinletici etkisi olan yoğurt, su, salatalık, nane ve tuzdan oluşan bu içeceğe buz katılırsa serinletici etkisi artar. Osmanlı yayla yemeklerinden olan cacığa Kastamonu yöresinde küp küp kesilmiş domates de eklenir. Değişik bir tat arayanlara öneririz.

aramaya devam et »