Elmalı Pasta

Yorum yapılmamış »

Elmalı Pasta Tarifi

Malzemeler

Hamurun Malzemesi:
• 1 çay bardağı yumuşak margarin
• 1,5 çay bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• Yeteri kadar un

İç Malzemesi:
• Yarım su bardağı şeker
• Yarım bardak ceviz
• 2 tatlı kaşığı tarçın

Hamurun tarifi: Margarin, sıvıyağ, yoğurt bir kaba konur ve iyice karıştırılır. Kabartma tozu ve un karıştırılarak yavaş yavaş karışıma eklenir.
İç Tarifi: Rendelenmiş elma, şeker, ceviz ve tarçın tencereye konur ve ocakta 5-10 dk. pişirilir.

Şekil: Hamurlar yuvarlak yuvarlak açılır ve içine hazırlanan harç konur, sonra kapatılır. Hepsi hazırlandıktan sonra 170 derecedeki fırına konur ve 30 dk. pişirilir. Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Davetlerde, toplantılarda, doğum günlerinde ve bir çok özel davet ve toplantıda terich edilen elmalı pasta, her yaşa hitap eden bir tatlı.

Yaz yemekleri

3 Yorum »

Yazın yenen yemekler işte yav, yazın hafif şeyler yenir yaz meyveleri meyvaları falan yenir içki az alkollü tercih edilmeli sabah güneş sıcağında valla hoş olmaz söliyim yaz yemeği dediğin işte dondurmanın bilmemnenin içine 2 tane karpuz kavun gibi yaz meyvesi at yaz yemeği diye millete pazarla tarifi de normal tarif + 2 yaz meyvası o kadar

aramaya devam et »