Patates Dolması

3 Yorum »

patates dolması

Malzemeler:
• 4 Adet patates (uzun)
• 1 Adet sivri biber
• 300gr Parça dana eti
• 4?5 Dal maydonoz
• 1 Adet kuru soğan
• 25gr Tereyağı
• 1 Adet domates
• Tuz,Karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kıvamda haşlayın.Soğuyunca kabunklarıı kesip uzunlamasına ortadan ikiye kesin.Patateslerin içini sebze oyacağı ile oyarak çıkarın ve kıyın.Soğanı soyup kıyın ve tereyağında kavurun.İçine eti ilave edip kavurmaya devam edin.Biber maydonoz ve soyulmuş domatesi de kıydıktan sonra, kavurmakta olduğunu ete ilave edin.Tuz karabiber ekleyip ocaktan alın.Hazırladığınız iç malzemeyi patateslerin içine doldurup derince bir fırın kabına dizin. 1 Bardak kadar sıcak su ekleyip 170 derece ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Meksika yemeklerinin incisidir. Türk damak tadına da çok yatkın bu yemeği değişik bir tat olarak artan dolma malzemesini değerlendirerek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patatesli Omlet

1 Yorum »

patatesli omlet tarifi

Malzemeler: 

• 4 adet patates
• 4 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı margarin
• 3 çorba kaşığı süt
• Kırmızı biber, kara biber ve tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.

Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.

aramaya devam et »