Sarımsaklı Dip

Sarımsaklı Dip için yorumlar kapalı

sarımsaklı dip

Malzemeler:
• 200 gr. beyaz peynir
• 125 gr. kurutulmuş domates
• 100 gr. ceviz içi
• 2 baş sarmısak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı kremşanti
• Tuz

Hazırlanışı:
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın.

Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.

Makarna ve sebze yemeklerinin yanına en çok yakışan tatlardan biridir ve aynı zamanda lezzetli bir başlangıçtır. Afiyet olsun.

Makarna Salatası

Makarna Salatası için yorumlar kapalı

makarna salatası

Malzemeler:
• 200 gr.kelebek makarna
• 150 gr.iç bezelye
• 100 gr.mısır (konserve)
• 100gr.dana jambon
• 150 gr.yağlı yoğurt
• 1 adet havuç
• 3 yemek kaşığı mayanoz
• 3?4 yemek kaşığı ketçap
• 5 yemek kaşığı portakal suyu
• Kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

Sos olarak nar ekşisi, soya sosu ya da mayonezli yoğurt da deneyebilirsiniz. Yaz günlerinin hem hafif hem de tok tutan çok lezzetli yemeklerinden biridir.

« öncekiaramaya devam et »