Karnıbahar Çorbası

Karnıbahar Çorbası için yorumlar kapalı

karnıbahar çorbası

Malzemeler:
• 1 Adet küçük karnıbahar
• 4-5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• Tuzot
• Pul biber
• Yarım imon suyu

Hazırlanışı:
Karnıbaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün. Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını, ve tuzu ekleyin. 5 su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnıbaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin. Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Beraberinde bol bol pul biberle tavsiye edilen bu güzide çorbamızı hemen deneyin. İçiniz ısınacak…

Kereviz Salatası

Kereviz Salatası için yorumlar kapalı

kereviz salatası

Malzemeler:
• 500 gr. kereviz
• 300 gr. havuç
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı hardal
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 1/2 su bardağı zeytinyağ
• 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
• Kıyılmış yeşillik
• Toz şeker
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı:
Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın.

Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın.

Portakal suyu ve elma rendesi eklenmesi halinde lezzetine lezzet katacaktır. Kendi yapraklarını da süslemek için kullanabilirsiniz.

aramaya devam et »