Zeytinyağlı Barbunya

2 Yorum »

zeytinyağlı barbunya

Malzemeler:

• 1/2 kg. taze barbunya
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet domates
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Maydanoz
• Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Barbunya pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar koyulan şekerin miktarı, fazla pişirilmemesi ve pişerken karıştırılmamasıdır. Fasulyeler zaten yumuşamış olacağından zarar görmemesi için karıştırılmamalıdır. Doyuruculuğunun yanında aynı zamanda güzel bir mezedir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye için yorumlar kapalı

zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Malzemeler:

• 1 kg taze fasulye konservesi
• 3 orta boy ince kıyılmış soğan
• 3 orta boy domates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1-3 adet kesme şeker
• 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yağda soğanları kavurun. Domatesi ekleyerek iyice pişirin. Konservenin suyunu süzün. Fasulyeleri tencereye ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak pişirin.

Suyu, tuzu, kesme şekeri de ekleyerek 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

aramaya devam et »