Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye için yorumlar kapalı

pastırmalı kuru fasulye tarifi

Malzemeler:

• 1 kutu haşlanmış kuru fasulye
• 7-8 dilim pastırma
• 1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
• 2 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çorba kaşığı tereyağ
• Tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Tencereye yağı koyup eritin. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Salçayı ilave ederek pişirmeye devam edin. Pastırmaları bir kaç parçaya bölüp tencereye ekleyin ve soğanla beraber 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.

Kuru fasulyenin suyunu süzün. Tencereye ilave edin. 1,5 su bardağı kaynayan su ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekledikten sonra 15 dakika orta ateşte pişirin.

Fasulyeli Kabak

Fasulyeli Kabak için yorumlar kapalı

fasulyeli kabak tarifi

Malzemeler:

• 3 adet kabak
• 2 çorba kaşığı haşlanmış fasulye
• 1 adet domates
• 1 orta boy soğan
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

3 adet kabağı 10 dakika haşlayın. Uzunlamasına ikiye kesin. 2 çorba kaşığı fasulyeyi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kabakların üzerine sürün.

Üzerine domates dilimleri ve halka doğranmış soğan koyun. Üzerinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

« önceki