Havuçlu Kabak Salatası

Havuçlu Kabak Salatası için yorumlar kapalı

havuçlu kabak salatası

Malzemeler:
• 3 adet havuç
• 1 adet kabak
• 1/2 çay bardağı sıvı yağ
• 1 dilim bayat ekmek
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 çay bardağı süzme yoğurt
• 1 çorba kaşığı sirke
• Kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:
Havuç ve kabağı rendeleyin. İçine sıvı yağı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.<br><br>Ateşten alıp içine bayat ekmek, ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Sonra servis yapmak üzere kabınıza aktarın.

Limon ve zeytinyağı ile mükemmel uyum içerisinde olan bir salata çeşididir. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ilave ederek de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Salatası

Kabak Salatası için yorumlar kapalı

kabak salatası

Malzemeler:

• 2 Adet kabak
• 2 Çorba kaşığı zeytin yağı
• 2 dilim bayat ekmek
• 250gr Süzme Yoğurt
• 4-5 Diş sarımsak


Üstünü süslemek için:

• 2 Çorba Kaşığı zeytin yağı
• 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp kurulayın.Sap kısmını kesip kalın dilimler şeklinde doğrayın.Kabaklar yumuşayıncaya kadar üzerine tuz serpip sote ederk pişirin. Ardından kabakları derince bir kaba alın.Blender ile doğrayıcı kabında ufalayın.Sarımsakları soyup havanda ezin ve süzme yoğurdu ekleyin.Blender in çırpıcı atacmanı ile yoğurdu iyice çırpın.Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın.Küçük bir tavada zeytin yağını toz kırmızı biberle kızdırın.Salatayı tabağa alıp biberli yağı üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Kabak sevmeyenlerin bile afiyetle yediği salatadır. Düzgün servis edildiğinde yiyenlerin gözüne adeta bir sanat eseri gibi görünür. Afiyet olsun.

aramaya devam et »