Piliç Beğendi

Piliç Beğendi için yorumlar kapalı

piliç beğendi tarifi

Malzemeler:

• 3 adet piliç
• 3 çorba kaşığı çiçek yağı
• 5 çorba kaşığı margarin
• 3 büyük domates
• 1250 gram patlıcan
• 2 bardak süt
• 1 bardak rende kaşar peyniri
• 1/3 bardak un
• Tuz
Hazırlanışı:

Bir tencereye çiçek yağı koyarak kızdırın ve buna tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış piliçleri koyarak tencerenin kapağını kapatın ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafı da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte yaklaşık 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakın.

Piliçler kızarınca, tencereye kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri ve biraz margarin koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirin. Piliçler de iyice pişince bunlara, 1 bardak da su katarak bir 5 dakika daha pişirin, sonra tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesin ve kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasını dökün.

Küçük bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile unu koyarak, az kuvvetteki ateşte unu sarartmadan 2 dakika kadar kavurun ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın.

Diğer taraftan patlıcanın herbir tarafını kuvvetli bir ateşde kabukları yanarcasına pişirdikten sonra patlıcanların yanmış kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru bir bıçakla soyun. Sonra patlıcanları pişirerek bir tarafa bırakmış olduğunuz unlu yağa katın ve telle karıştırarak hepsini birbirleriyle eritin, sonra da patlıcanları tenceresiyle ateşe koyarak bunlara tuz ile sıcak bir halde 2 bardak sütü azar azar katın ve bir taraftan da hızlıca karıştırarak pişmeye devam edin sonra da rendelenmiş kaşar peyniri katarak iyice bir karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alını ve pilicin yanında servis yapın.

Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi için yorumlar kapalı

tavuk köftesi tarifi

Hazırlanışı:

Malzemeler:

• 1 tavuk
• 4 yumurta
• 2 bardak un
• 2 bardak zeytinyağı
• 2 kaşık margarin
• 2 kaşık un
• 1 tutam hindistan cevizi
• 2 bardak tavuk suyu
• Karabiber
• Tuz

Malzemeler:

Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene kadar haşlayın.

Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince ince küçük parçalara didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.

Bir tavada margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Küçük parçalara ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın. Unlanmış bir tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtalarınızı bir tasta iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Köftelerin yağını süzün, bir servis tabağında maydanoz ile servis edin.

« öncekiaramaya devam et »