Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası için yorumlar kapalı

Malzemeler:
• ½ kg hindi but kuşbaşı,
• 1 su bardağı nohut,
• ½ su bardağı pirinç,
• ½ kg yoğurt,
• 1 çay bardağı zeytinyağı,
• 3 yemek kaşığı tereyağı,
• 3 yemek kaşığı kuru nane,
• Tuzot.

Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Leziz mi leziz bu Antep yemeğiyle tanışın. Afiyet olsun.

Barbunya Çorbası

1 Yorum »

barbunya çorbası

Malzemeler:
• 7 yemek kaşığı tarhana,
• 2 adet sivri biber,
• ½ demet dereotu,
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
• 2 diş sarmısak,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Hazırlanışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Kışı çorbasız geçirmeyin. Bu karedeniz çorbasını mutlaka mısır ekmeğiyle tüketin. Afiyet olsun.

aramaya devam et »