Erzincan Çorba

1 Yorum »

erzincan çorba

Malzemeler:
• 250gr. yağsız dana kıyması,
• 2 çorba kaşığı un,
• 2 adet soğan,
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1/2 su bardağı erişte,
• 2 diş sarmısak,
• 2 su bardağı yoğurt,
• 1 tatlı kaşığı kuru nane,
• 2 adet etsu tablet,
• Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın.

Belki sadece anneannelerimizin yaptığı yemeklerdendir ama biz bu mükemmel lezzeti unutmadık. Afiyet olsun.

Evelik Çorbası

2 Yorum »

evelik çorbası tarifi

Malzemeler

• 1 adet soğan
• 1 adet patates
• 1 kase yeşil mercimek
• 1 kase yarma
• 1 avuç evelik yaprağı
• Et suyu,  yağ,  salça,  pulbiber,  su

Hazırlanışı

Ön Aşama: Evelik yaprakları bir tasa konup bir taşım kaynatılır ve suyu süzülür. Yeşil mercimek haşlanır.Patates küp küp doğranır.
Tarif: Önce soğan doğranıp yağla kavrulur. Sonra salça ve pulbiber katılır. Soğuk su ilave edildikten sonra bir kare yarma ayıklanır ve suyun içine konur. Patates ve ardından yeşil mercimek ilave edilir. En son tuzu da katılarak kaynamaya bırakıllır. Katılaşırsa üzerine sıcak su dökülür. Yeterli kıvama geldiğinde servise hazırdır.

Ardahan ve Erzincan(Refahiye)  yörelerinden sofralarımıza ulaşan  Evelik çorbası oldukça lezzetli bir tariftir.