Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası için yorumlar kapalı

Malzemeler:
• ½ kg hindi but kuşbaşı,
• 1 su bardağı nohut,
• ½ su bardağı pirinç,
• ½ kg yoğurt,
• 1 çay bardağı zeytinyağı,
• 3 yemek kaşığı tereyağı,
• 3 yemek kaşığı kuru nane,
• Tuzot.

Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Leziz mi leziz bu Antep yemeğiyle tanışın. Afiyet olsun.

Ali Nazik

Ali Nazik için yorumlar kapalı

Ali Nazik Kebabı

Malzemeler:

• 4 tane patlıcan
• 3 çorba kaşığı margarin
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı süt
• 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 Çorba Kaşığı Margarin
• 2 Adet Soğan
• 250 gram yağsız kıyma
• 4 tane domates
• 4 tane sivri biber
• 3 kahve fincanı et suyu
• Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra azar azar sütü ilave edin. 1-2 dakika çatalla ezilmis patlıcanlari, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.

Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanlari pembeleşene dek kavurun. Kıymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin.

10 dakika sonra ateşten indirin, beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.

Ali Nazik, Antep yöresinin en meşhur yemeklerindendir. Yöresinde “Alenazik” olarak bilinen bu kebap, oldukça lezzetli bir taridir. Genenllikle kıymalı olarak sunulsa da kuşbaşı ile de servis edilebilir. Bazı restoranlar ana malzeme olarak tavuk kullanarak “veli nazik” adında bir benzerini de üretmişlerdir, fakat resmi tanınan bir yemek değil, şu an için lokal bir sunumdur. Aynı şekilde et yerine mantar kullanrak vejeteryan mutfağına da dahil edildiği olmuştur.

Yemeğin en çok bilneni, ve makbulü, kıymalı olandır. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpilerek sunum görselliği ve lezzet artırılabilir.