Erişteli Çorba

Erişteli Çorba için yorumlar kapalı

erişteli çorba

Malzemeler:
• 1 su bardağı yeşil mercimek,
• ½ su bardağı erişte,
• 3 yemek kaşığı kıyma,
• 1 adet soğan,
• 1 yemek kaşığı un,
• 2 yemek kaşığı salça,
• 2 yemek kaşığı kuru nane,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• Tuz.

Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

En güzel Türk yemeklerinden biridir, mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Erzincan Çorba

1 Yorum »

erzincan çorba

Malzemeler:
• 250gr. yağsız dana kıyması,
• 2 çorba kaşığı un,
• 2 adet soğan,
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1/2 su bardağı erişte,
• 2 diş sarmısak,
• 2 su bardağı yoğurt,
• 1 tatlı kaşığı kuru nane,
• 2 adet etsu tablet,
• Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın.

Belki sadece anneannelerimizin yaptığı yemeklerdendir ama biz bu mükemmel lezzeti unutmadık. Afiyet olsun.

« öncekiaramaya devam et »