Patlıcan Salata

Patlıcan Salata için yorumlar kapalı

patlıcan salata

Malzemeler:

• 1 adet patlıcan
• 2 adet sivri biber
• 2 adet yeşil soğan
• 1 çorba kaşığı maydanoz
• 1 diş sarımsak
• 1 adet limonun suyu
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcan ve sivri biberleri közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra doğrayın ve ezin.
Küçük küçük kesilmiş domatesi, yeşil soğanları, maydanozu ve dövülmüş sarımsağı bir kap içinde karıştırın. Tuzunu ilave edin. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını dökerek servis yapın.

Közlemek için ocağı kullancaksanız önceden ocağın içine ortası delinmiş folyo döşeyerek mutfağınızı kirlenmesini önleyebilirsiniz. Patlıcan içerdiği nikotin nedeniyle özellikle sigarayı bırakanlar için vazgeçilmez bir besindir.

Zeytinyağlı Barbunya

2 Yorum »

zeytinyağlı barbunya

Malzemeler:

• 1/2 kg. taze barbunya
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet domates
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Maydanoz
• Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Barbunya pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar koyulan şekerin miktarı, fazla pişirilmemesi ve pişerken karıştırılmamasıdır. Fasulyeler zaten yumuşamış olacağından zarar görmemesi için karıştırılmamalıdır. Doyuruculuğunun yanında aynı zamanda güzel bir mezedir. Afiyet olsun.

aramaya devam et »