Badem Tatlısı Tarifi

Malzemeler 

• 2,5 su bardağı un
• 100 gram pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı toz badem
• 125 gram margarin veya tereyağı
• Bir tutam tuz
Şerbeti İçin :
• 2 su bardağı şeker
• 1 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu

Hazırlanışı

Unu eleyin. Ortasını açıp, erimiş yağı, 1 yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu, limon suyunu ve toz bademi koyun. Etrafındaki unları alarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, avuç içerisinde yassıltın. 2 cm. ara ile tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta hararetli fırında 40 dk. pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökün. Şerbeti için, şekeri su ile 5 dk. kaynatın. Bir çorba kaşığı limon suyunu koyun ve soğuduktan sonra kullanın.

Besin değeri ve kalorisi yüksek bir tatlı olan badem tatlısı, oldukça lezzetli bir tarif.