Tiramisu Teramisu

Malzemeler:

• 1 adet hazır kek
• 1 adet lable peyniri

• Krema için :
» 1 adet yumurta
» 1 çay bardağı un
» 2 çay bardağı şeker
» Yarım kilo süt
» 1 adet vanilya
» 1 adet kakao

• Şurubu için :
» 1 bardak sıcak su
» 2 tatlı kaşığı şeker
» 1 tatlı kaşığı nescafe

Hazırlanışı

Krema: Tencereye yumurta ve şeker konularak çırpılır. Daha sonra un ve süt konulur. Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilya ilave edilir ve çırpılır. Biraz ılındıktan sonra lable peyniri konur ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.

Kekin her iki tarafı nescafeli su ile ıslatılır. Kekin ortasına kremanın yarısı konur. Kalan krema kekin üstüne dökülür. Kremayı iyice yaydıktan sonra buzlukta 3 saat bekletilir. Süs için üzerine kakao dökülür ve isteğe göre çikolata rendelenir.

Popüler bir tatlı olan tiramisuyu bir kaç defa yaptığınızda, artık cafelerdeki kadar iyi yapabildiğinizi keşfedecek ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İtalyan mutfağının sofralarımıza hediyesi olan tiramisuyu fındıklıdan bademliye farklı lezzetler katarak da deneyebilirsiniz.