zeytinyağlı kereviz

Malzemeler:

• 6 adet orta boy kereviz
• Yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığından az un
• 2 adet havuç
• 150 gr. arpacık soğanı
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 2 adet patates
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Tuz

Hazırlanışı:

Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın.

Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.

Bol lifli ve hafif bu yemeğin içine bir miktar portakal suyu ilave ederek hoş bir farklılık yaratabilirsiniz.